Een handige diagnose met 'MyDiagnostick'

MyDiagnostick


De toegevoegde waarde van MyDiagnostick

MyDiagnostick is een nieuw diagnostisch apparaat voor detectie van atriumfibrilleren. MyDiagnostick is heel makkelijk in het gebruik en er zijn geen knoppen of parameters die moeten worden ingesteld. Bij het vastpakken van de electroden wordt MyDiagnostick automatisch ingeschakeld en wordt de meting gestart. Na een ECG opname van een minuut (Lead I), wordt het resultaat van de AF diagnose getoond aan de patiënt of arts. MyDiagnostick wordt rood (AF) of groen (geen AF). Na gebruik schakelt MyDiagnostick weer automatisch uit. Dit in tegenstelling tot de huidige Holter en event recorders waarbij huidelektroden met draden moeten worden aangebracht op de huid van de patiënt en verbonden aan het opname apparaat. Hierbij is de hulp van medisch personeel noodzakelijk. Na het aansluiten van de huidelektroden moet het apparaat worden ingesteld en kan de meting worden gestart. Dit kan zelden door de patiënt zelf worden uitgevoerd, waardoor langdurig en zelfstandig gebruik moeilijk, zo niet onmogelijk is.
Door het intuïtieve karakter van MyDiagnostick, kan AF detectie binnen een paar seconden worden gestart en naar believen worden herhaald gedurende een lange periode (maanden). In tegenstelling tot andere oplossingen heeft MyDiagnotsick een ingebouwd AF detectie algoritme. Hierdoor is MyDiagnostick onafhankelijk van een infrastructuur om informatie te verzenden en de AF diagnose uit te voeren.MyDiagnostick kan derhalve overal en altijd worden gebruikt.

De kosten in verband met een 24-uurs Holter ECG-opname met patiënt begeleiding en analyse van het resultaat varieert tussen de € 120 en € 135.  MyDiagnostick kan worden gebruikt voor lange termijn monitoring (maanden) van meerdere patiënten tegen minimale kosten voor patiënten begeleiding, externe diagnose en zonder additionele logistiek.
MyDiagnostick kan 140 ECGs opslaan en duizenden meetresultaten, die kunnen worden weergegeven en afgedrukt door MyDiagnostick via een USB kabel aan te sluiten op een normale computer of laptop. MyDiagnostick is een waardevolle uitbreiding van de huidige diagnostische apparaten. MyDiagnostick laat een hoge prestatie zien voor het opsporen van patiënten met (asymptomatische) episodes van AF. MyDiagnostick sluit Holter analyse echter niet uit. Holter analyse kan worden gebruikt in combinatie met  MyDiagnostick, b.v. continue bewaking van patiënten met een ischemische beroerte gevolgd door een lange (maanden) observatieperiode met  MyDiagnostick.