Een handige diagnose met 'MyDiagnostick'

Resultaten studie MyDiagnostick in Europace

PERSBERICHT


Maastricht, 14 Mei, 2014 

De buitengewone sensitiviteit van de MyDiagnostick® om atrium fibrilleren op te sporen, in combinatie met het gebruiksgemak, maakt het mogelijk om op grote schaal screenings programma's uit te voeren voor de detectie en diagnose van atrium fibrilleren.

De resultaten van de de klinische toepasbaarheid en de validatie van de MyDiagnostick® benadrukken de klinische meerwaarde van het apparaat. 
De MyDiagnostick®, het nieuwe apparaat voor de detectie van (asymptomatisch) atrium fibrilleren (AF) werd klinisch gevalideerd door te vergelijken met de gouden standaard: het 12 kanaals ECG.
De studie toonde een sensitiviteit van 100% en een specificiteit van 95.9%. 

In het tweede deel van de studie werd de MyDiagnostick® ingezet om AF patiënten op te sporen tijdens een griepprik vaccinatie programma (n=676). Alle reeds bekende AF patiënten (n=55) werden correct gedetecteerd door de MyDiagnostick®. Daarnaast werden 11 nieuwe AF patiënten opgespoord welke anticoagulantia kregen voorgeschreven, waardoor het risico om een beroerte te krijgen significant werd verlaagd.  

Nieuw
De MyDiagnostick® maakt het screenen van grote groepen patiënten mogelijk met een minimale werklast voor de medische professional. Het is niet nodig om de diagnose te bevestigen met een 12 kanaals ECG daar de diagnose bevestigd kan worden via het ECG dat is opgeslagen in de MyDiagnostick®.

De MyDiagnostick® toonde een rendement van 1.6% nieuw gedetecteerde silent AF.  

OxfordJournals heeft deze studie resultaten gepubliceerd  in Europace:
http://europace.oxfordjournals.org/content/early/2014/05/12/europace.euu057.full.pdf?keytype=ref&ijkey=Yf2hPobIooaAOFI (vrij toegankelijk zonder kosten)

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:
MyDiagnostick Medical BV
Oxfordlaan 55
6229EV Maastricht
Nederland

Telefoonnummer: +31 (0)88 2432 502 of via email: info@MyDiagnostick.com